Doerian Coaching & Mediation: jouw persoonlijke coach voor hulp bij echtscheiding, coaching bij ruzies, coaching bij huwelijksproblemen

Preventieve mediation

Ook mediation is onderhevig aan voortschrijdend inzicht, aanpassingen en transities. Een relatief nieuwe vorm van mediation is de preventieve mediation. Met name in mijn specialisatie is deze preventieve mediation heel mooi toepasbaar.

Mensen hoeven niet te wachten totdat er een conflict ontstaat in hun relatie. Van tevoren kunnen er al afspraken worden gemaakt met betrekking tot een ouderschapsplan, alimentatie en omgangsregeling. En misschien is het wel goed om dat juist van tevoren te doen. Jullie zijn dan immers on speaking terms en de gun-factor naar elkaar toe is op een prettige manier aanwezig. Daardoor kunnen jullie elkaars belangen beter begrijpen en ook de communicatie hierover is nog niet “bewolkt”. Wanneer jullie getrouwd zijn en (nog) op goede voet met elkaar leven, kunnen jullie dus al contact met mij opnemen om te bespreken wat jullie zouden doen als het niet meer zo goed gaat. Wat doen jullie als jullie daadwerkelijk in een relatiecrisis terecht komen? Hoe willen jullie dan de regelingen treffen?

Natuurlijk kunnen we niet vergeten: alles in het leven is aan verandering onderhevig, ook de afspraken die op enig moment gemaakt worden. Dit vraagt van jullie om regelmatig een check-up te houden in verband met de gemaakte afspraken. We hebben het ook over “levende documenten”: een ouderschapsplan, een vaststellingsovereenkomst, een convenant en andere vormen, zoals ook een testament bij een notaris. Ook deze kunnen jullie aanpassen en veranderen, wanneer dat nodig mocht zijn in jullie ogen. Ik breek graag een lans voor deze vorm van mediation en mensen die zich hier comfortabel bij voelen, wil ik graag bijstaan in hun proces om tot mooie afspraken met en voor elkaar te komen.

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

← terug

← naar boven